1. Public Gold memudahkan anda untuk memiliki emas kerana mempunyai banyak cawangan di seluruh Malaysia. Jom saya kongsikan senarai Public Gold seluruh Malaysia.
  2. Istimewanya bagi anda yang pertama kali ingin menyimpan emas, Public Gold memberi peluang kepada anda untuk memiliki emas bermula dari seberat 1.0 gram sahaja. Ketika post ini ditulis, harga 1.0gram emas hanya RM142.00 sahaja.
  3. Public Gold tiada masalah untuk menerima emas fizikal yang hendak dijual penyimpan walaupun emas itu tercalar, tergores, terbengkok atau terkemek selagi berat asal masih sama.

  4. Emas Public Gold boleh dimiliki dengan banyak pilihan cara. Cara yang paling popular adalah secara online selain daripada mendaftar melalui agen-agen sah Public Gold. Anda boleh memiliki emas dengan mendaftar online disini. Untuk membeli melalui agen yang sah, boleh klik DISINI. Selain itu, anda boleh dapatkan emas pilihan anda di cawangan Public Gold seluruh Malaysia. Nak tahu, panduan ringkas memiliki emas PUBLIC GOLD?
  5. Anda boleh memantau dan menyemak harga emas sebelum membuat keputusan untuk membeli. Semakan boleh dibuat setiap hari bekerja 24 jam. Semak harga emas disini.

  6. Emas yang dikeluarkan oleh Public Gold adalah bertaraf LBMA. Ia diterima di seluruh dunia bagi tujuan jual beli.
  7. Emas Public Gold mempunyai pelbagai pilihan koleksi untuk kemudahan para pembeli. Public Gold memahami kategori penyimpan / pembeli emas. Sebagai contoh, bagi penyimpan / pembeli dalam kategori permulaan, Public Gold mengeluarkan emas seberat 1.0 gram untuk mereka.
  8. Bagi tujuan gadaian, emas keluaran Public Gold telah diakui diterima meluas oleh Ar-Rahnu di Malaysia.

  9. Emas keluaran Public Gold adalah emas yang kalis 6.0% GST. Ini kerana pengiktirafan daripada LBMA kepada emas keluaran Public Gold, membolehkan anda memiliki emas tanpa dikenakan caj GST! Banyak mana GST tu Hafiz? Kalau anda beli emas Public Gold bernilai RM10,000, anda telah menjimatkan RM600 duit anda daripada membayar cukai GST. Jika tanya saya, berapa nilai RM600 tu yer? Tambah sikit duit…dah boleh dapat 1 Dinar Emas. 🙂
  10. Setiap emas keluaran Public Gold mempunyai sijil ketulenan yang ekslusif dan unik. Tidak banyak emas keluaran pihak lain yang mempunyai sijil ketulenan emas mereka sendiri.

NO COMMENTS

Leave a Reply